Siirry pääsisältöön

Luetus-kuuntelu

Haluatko saada äänilehtiä ja kerhokirjoja suoraan Daisy-soittimeen ilman CD-levyjä ja tietokonetta? Tutustu Luetus®-kuunteluun.
Webbox-kuuntelulaite henkilön sylissä.

Tällä sivulla

Luetus®-kuuntelu tuo sanoma- ja aikakauslehtiä, alueellisia äänilehtiä ja kerhokirjoja kuunneltavaksi Daisy-soittimella heti niiden ilmestyttyä.

Luetus-kuuntelu tarjoaa laajemman valikoiman ja ajantasaisen sisällön henkilölle, joka ei voi kuunnella äänilehtiä tietokoneella tai on saanut ne tähän asti cd-levyllä. Esimerkiksi päivittäin ilmestyvät sanomalehdet ovat kuunneltavissa jo aamulla ja paikallislehdet saa nopeasti. CD-levyllä lehdet tulisivat postitse perille vasta usean päivän kuluttua, eikä päivittäisiä sanomalehtiä lueta cd-levylle.

Luetus-kuuntelun voi saada käyttöönsä henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään
50 %.

Daisy-soitin ja Kuuntelukaista

Lainaamme käyttöösi Luetus-kuunteluun sopivan kuuntelulaitteen eli Daisy-soittimen. Yhteensopivia laitteita ovat Webbox, Stratus 4i ja 12i sekä taskumalli Stream2.

Jos sinulla on ennestään lainassa cd-asemallinen Daisy-soitin, vaihdamme tarvittaessa sopivan laitteen tilalle. Luetus-kuuntelu voidaan asentaa myös jo lainassa olevaan yhteensopivaan laitemalliin. Ota yhteyttä Daisy-neuvontaan p. 09 3960 4040.

Luetus-kuunteluun soveltuvissa Daisy-soittimissa on myös muistikortti- ja/tai muistitikkuliitäntä. Celian asiakkaana voit ladata lisäksi tietokoneella valitsemiasi kirjoja verkkopalvelusta muistikortille tai muistitikulle ja kuunnella niitä Daisy-soittimella myös ilman verkkoyhteyttä.

Voit liittää Daisy-soittimesi omaan langattomaan tai langalliseen verkkoon tai älypuhelimella jaettuun yhteyteen. Jos kotonasi ei ole internetyhteyttä, lainaamme Kuuntelukaista-yhteyden. Se on langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Kuuntelukaista-liittymä on sinulle maksuton. Jos palvelua ei käytetä 6 kuukauteen, lopetamme liittymän. Olemme tarvittaessa yhteydessä laitteiden palautuksesta.

Osassa Daisy-soittimista on myös mahdollisuus liittää laite omaan lankaverkkoon. Jos Daisy-soittimessa ei ole liitäntää, lainaamme tarvittaessa lisälaitteen, jonka avulla voit liittää Daisy-soittimesi langattomasti omaan lankaverkkoosi.

Voit kuunnella Luetus-kuuntelun äänilehtiä ja kerhokirjoja älylaitteellasi myös Dolphin EasyReader-mobiilisovelluksella, jonka voit ladata sovelluskaupasta.
Ohje Luetus-kuuntelun käyttöönottoon EasyReaderilla Ohjepankissa- Ulkoinen linkki.

Äänilehdet ja kirjakerhot

Äänilehdet

Luetus®-kuuntelussa saat luettavaksesi Daisy-soittimella muun muassa sanoma- ja aikakauslehtiä, alueellisia ihmisäänellä luettuja lehtiä, radio- ja tv-ohjelmien viikkoluettelon ja paljon muuta. Julkaisut tulevat laitteelle heti niiden ilmestyttyä. Saat esimerkiksi päivittäin ilmestyvät sanomalehdet ajantasaisena kuunneltavaksi toisin kuin cd-levyllä jaettavat äänilehdet, jotka tulevat postitse jälkikäteen. Lehdet poistuvat laitteesta automaattisesti eräpäivän jälkeen.

Kerhokirjat

Näkövammaisten liitto välittää Luetus-kuuntelu-palvelussa Celian kuukausittain ilmestyvät kerhokirjat. Celian kirjakerhoja on 10 suomenkielistä ja 8 ruotsinkielistä. Kirjat ilmestyvät laitteelle kuukauden puolivälissä. Voit tilata halutessasi kaikki kerhot ilman määrärajoituksia, toisin kuin cd-levyllä.

Näkövammaisten liiton Luetus-palvelun asiakkaat tuottavat myös monenlaista kirjallisuutta jaettavaksi muille näkövammaisille. Luetus-kerhoissa on luettavaa jännityksestä lasten kirjoihin, kauhusta kaunokirjallisuuteen. Kerhoja on yli 20. Joissakin kirjakerhoissa kirjoja voi ilmestyä muutama kuukaudessa, joissakin kerhoissa kirjoja ilmestyy harvoin.

Kerhokirjat ovat kuunneltavissa noin 45 päivää.

Kun valitset haussa julkaisumuodoksi Luetus-kuuntelun, sivulla näytetään vain Daisy-soittimeen saatavat lehdet ja kirjakerhot.

Julkaisujen tilausmuutokset

Muutokset julkaisutilauksiin tehdään lähimmässä näkövammaisten alueyhdistyksessä tai Näkövammaisten liiton järjestöpalvelussa 
(ti–to p. 09 3960 4656, lehtitilaukset@nakovammaistenliitto.fi). Mainitse tilauksen yhteydessä, että haluat julkaisut Luetus-kuunteluun.

Kun saat äänilehdet tai Celian kerhokirjat suoraan Daisy-soittimeen Luetus-kuunteluna, voit peruuttaa mahdolliset tarpeettomat cd-äänilehdet tai -kirjat. Peruutuksen voi tehdä jo asiakkuushakemuksessa tai myöhemmin lähimpään alueyhdistykseen tai Näkövammaisten liiton järjestöpalveluun.

Celian cd-kirjakerhot voit peruuttaa Celiaan.

Laitetoimitukset

Laite toimitetaan kotiin, ja kuljettaja soittaa asiakkaalle ennen toimitusta. Jos laite ei ole perillä kuukauden sisällä tilauksesta, tiedustelethan tilannetta Daisy-neuvonnasta p. 09 3960 4040 (älä täytä uutta hakemusta).

Toimituksen mukana tulee painettu käyttöopas ja luettelo tilattavista julkaisuista tilausohjeineen ja ne ovat kuunneltavissa myös laitteella.

Palvelun irtisanomiseksi ja laitteiden palauttamiseksi ota yhteyttä digineuvontaan. Laitteet lainataan henkilökohtaiseen käyttöön.