Siirry pääsisältöön

Saa­vu­tet­ta­vuus­se­los­te

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaisten liitto ry:n verkkosivustoa.
Kädet lukevat valkoista pistekirjoituspaperia.

Tällä sivulla

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaisten liitto ry:n verkkosivustoa (nakovammaistenliitto.fi). Sivusto on julkaistu 14.4.2020.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta- Ulkoinen linkki, joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Näkövammaisten liittoa. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut Näkövammaisten liitto, viimeksi 3/2024.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan kriittisistä saavutettavuusvaatimuksista, mutta sivustolla on kaksi kriittistä saavutettavuusvirhettä (ks. kaksi ensimmäistä alla mainittua ei-saavutettavaa sisältöä). Ne korjataan mahdollisimman pian. Lisäksi sivustolla on joitakin merkittäviä ja vähäisempiä saavutettavuusongelmia, jotka nekin pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Jos seuraavat asiat aiheuttavat sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Saavuttamattomat pdf:t

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: ruotsin- ja venäjänkielisissä lähitestitaulu-nimisissä pdf-dokumenteissa on saavutettavuudessa virheitä. Suomenkielinen lähitestitaulu.pdf on saavutettava.
  • Syy noudattamatta jättämiselle: Lisäämme saavutettavat versiot verkkosivuillemme pian.

Äänitallenteilla ei tekstivastinetta

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolla olevista äänitallenteista ei ole tekstivastinetta.
  • Syyt noudattamatta jättämiselle:
    • Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet ovat saavutettavia.
    • Poikkeuksena Nyöri-nettiradio. Nyöriin ei ole tarjolla tekstivastinetta, sillä kohderyhmä on pieni ja rajattu ja tekstivastineen tarjoaminen siten kohtuuton rasite. 

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Näkövammaisten liitolle, mieluiten sähköpostitse webmaster@nakovammaistenliitto.fi.

Palautetta voi jättää digineuvontaamme myös puhelimitse p. 09 3960 4000. Digineuvonnan palveluajat löytyvät Digitukea-sivulta- Ulkoinen linkki.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen- Ulkoinen linkki Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi- Ulkoinen linkki
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)