Siirry pääsisältöön

Kaikille avoimet

Varaa majoitusta tai kokoustilaa Iiris-keskuksestamme, tutustu näkövammaishistoriaan museossamme tai nauti kahvit Pimé Caféssa! Meillä on paljon tarjontaa, joka on auki kaikille.
Kolme nuorta aikuista istuu sohvalla, yhdellä kädessä valkoinen keppi ja toisella pistekirjoituslehti.
Iiris-keskus- Ulkoinen linkki

Esteetön ja viihtyisä Iiris-keskus on erinomainen paikka tilaisuuksille ja majoittumiseen. Räätälöimme mielellämme kokouspaketin tai tyhy-päivän. Tai miltä kuulostaisi kahvit pilkkopimeässä kahvilassa?

Kokouspalvelut- Ulkoinen linkki

Iiris-keskuksesta löydät tiloja monenlaisiin tapahtumiin, auditoriosta muutaman henkilön kokoushuoneeseen. Meillä voi myös majoittua ja ruokailla – tai haluaisitteko saunoa, uida tai tutustua Näkövammaismuseoon?

Majoitus- Ulkoinen linkki

Etsitkö väliaikaista majoitusta Helsingissä? Onko putkiremontti alkamassa ? Oletko järjestämässä tapahtumaa ja tarvitset kokoustilojen lisäksi majoitusta? Iiriksessä on 40 mukavaa, esteetöntä majoitushuonetta, jotka ovat kaikkien varattavissa.

Koulutukset

Järjestämme koulutusta näkövammaisten kanssa työskenteleville ja opiskelijoille. Tule mukaan tai tilaa juuri teille sopiva paketti!

Pimé Café

Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Maistuuko kahvi erilaiselta pimeässä? Pimé Caféssa pääset kokeilemaan kahvittelua ilman näköaistia.

Näkövammaismuseo

Tule tutustumaan näkövammaishistoriaan aina 1800-luvulta nykypäivään. Esineet ovat kosketeltavissa käsin.

Taktiili-kirjapaino- Ulkoinen linkki

Kirjapainomme tuottaa käyntikortit tai vaikkapa yritysesitteen pistekirjoituksella. Teemme myös opastauluja ja koho-opasteita rakennuksiin.

Dramafoni-äänittämö- Ulkoinen linkki

Äänittämömme tarjoaa äänikirjatuotantoa. Valitsemme sopivat lukijat ja toimitamme valmiin aineiston.

Apuvälinemyymälä Aviris- Ulkoinen linkki

Aviris on näkemisen apuvälineiden erikoismyymälä. Kun näkö heikkenee, Aviris tarjoaa ratkaisuja. Tutustu valikoimaan Aviriksen omilla verkkosivuilla.

Tapahtumat

Pimeitä kahviloita, messuja ja kursseja – järjestämme monenlaisia tapahtumia, joihin olet lämpimästi tervetullut. Tutustu tapahtumakalenteriimme.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisuus tuo iloa! Järjestössämme ja näkövammaisten ihmisten parissa on monenlaisia mahdollisuuksia tehdä tärkeää ja mielekästä vapaaehtoistyötä. Tulisitko vaikka lukijaksi?

Lue näkövammaisuudesta

Tietoa esimerkiksi näkövammaisen ihmisen kohtaamisesta ja opastamisesta sekä näkövammaisten ihmisten määrästä.