Siirry pääsisältöön

Oletko huo­lis­sa­si omasta tai läheisesi näöstä?

Mistä on kysymys, kun näet silmälaseillakin huonosti? Heikentyneen näön kanssa ei kannata jäädä yksin. Vaikka näkö heikkenee, on apua ja tukea tarjolla. Näkövammaisten liiton vuosien 2023-2024 teemana on Uusin silmin. Jaamme tietoa näköasioista ja liiton palveluista erityisesti vasta näkövammautuneille ikääntyneille ja heidän omaisilleen.
Silmälaseja pitelevä henkilö. Taustalla sumeana näkötestitaulu.
Mitä tehdä, kun näkö heikkenee?

Tämä on tietopaketti sinulle, joka epäilet, että itselläsi tai läheiselläsi on näkövamma. Huoli helpottaa, kun tiedät, minkälaista apua ja tukea on tarjolla

Palvelut parantavat elämänlaatua

Kun silmälasit eivät riitä -video ja -esite kertovat palveluista, joihin näkövammaisella ihmisellä on oikeus. Esite on julkaistu suomeksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi.

Neuvontaa asiantuntijoilta

Näkövammaisten liiton asiantuntijat tarjoavat näkövammaisille ja läheisille maksutonta neuvontaa, ohjausta ja rohkaisua sosiaaliturvaan ja palveluihin liittyvissä asioissa.

Tietoa ja tukea tapahtumista

Kaikille avoimet ja maksuttomat Teams-tietoiskut, näkövammaisyhteisön teemapäivät ja muut tapahtumat kertovat näköasioista ja palveluistamme.

Liity näkövammaisyhteisöön

Alueyhdistykset tarjoavat tukea ja toimintaa. Liity alueyhdistyksen jäseneksi, jos olet sokea tai heikkonäköinen ihminen ja asut yhdistyksen toiminta-alueella.