Siirry pääsisältöön

Nyöri-net­ti­ra­dio ja Naskali-lehti

Hyppää mukaan nuorten julkaisuihin. Kuuntele Nyöriä tai lue Naskalia!

Tällä sivulla

Nyöri

Nyöri ei ole narua. Se ei myöskään ole mikään esine. Nyöriä ei voi nähdä. Mutta Nyörin voi kuulla, koska se on nuorten oma nettiradio! Eikä Nyöri todellakaan ole mikään tavallinen radio.

Nyöri on näkövammaisten nuorten nettiradio. Kaikki lähetyksessä tulevat jutut ovat nuorten tekemiä ja nuorille suunnattuja. Välikeskustelut ovat taattua nuorisotoiminnan tapahtumista tuttujen, Daltoneiksi ristittyjen kaverusten huumorilaatua. 

Nyöriä pääsee kuulemaan livenä yhtenä kuukauden torstaina tästä osoitteesta:

Nyörin livelähetys alkaa aina klo 19.

Vuoden 2024 lähetyspäivät ovat:

 • 18.1
 • 8.2
 • 14.3
 • 11.4
 • 9.5
 • 13.6
 • 8.8
 • 19.9
 • 10.10
 • 14.11
 • 12.12

Jos Nyörin haluaa kuulla vielä uudestaan tai ei ehtinyt live‑lähetykseen mukaan, sen voi kuunnella myös myöhemmin. Viimeisimmät Nyörit löydät alta, ja vanhemmatkin numerot löytyvät neljästä eri palvelusta: Spotifysta- Ulkoinen linkki, Suplasta- Ulkoinen linkki, Soundcloudista- Ulkoinen linkki ja Apple Podcasts -palvelusta- Ulkoinen linkki.

Nyöri - 5/2024
Nyöri - nuorten äänilehti 4/2024
Nyöri - nuorten äänilehti 3/2024
Nyöri - nuorten äänilehti 2/2024

Tule mukaan tekemään Nyöriä!

Kaikilla on myös loistava mahdollisuus osallistua nyöriin sosiaalisen median kautta. Voit siis lähettää viestejä lähetykseen, joita sitten lähetyksen juontaja lukee ääneen. Pystyt kommentoimaan, kyselemään ja lähettämään vaikka terveisiä Nyörin kautta! Mielikuvitus on vain rajana. Nyöriin voi osallistua:

Parasta Nyörissä on, että siihen voi vaikuttaa ja siitä voi tehdä millaisen haluaa. Nyörin tekoon voit vaikuttaa tekemällä juttuja! Voit siis tehdä juuri sellaisen äänitteen, mikä sinua kiinnostaa. Saat mieluusti tehdä useammankin. Tehdyt jutut voivat olla artikkeleita, kuunnelmia, tekemääsi musiikkia tai äänimaisemaa, haastatteluja, tarinoita tai mitä luovuutesi sitten tuottaakaan. Ennenkin juttuja on tehty nuorisotoimen leireistä, gallupeja erilaisista aiheista, ruuasta mitä tekee ja vieraasta kielestä jota osaa. Voit myös keksiä aiheen, kirjoittaa siitä ja lähettää sen, jolloin joku muu lukee sen nauhalle. Kaikista julkaisuista jutuista saa palkkion. Jokainen saa ja pystyy tekemään juttuja Nyöriin. Se on juuri loistava tapa purkaa inspiraatiota ja saada äänensä kuuluville!

Jutun voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen nettiradio.nyori@gmail.com. Jutun formaateista kannattaa keskustella juontajan kanssa.

Jos olet ensikertalainen, tarvitsemme verokorttisi ja tilitietosi. Näistä jatkamme keskustelua sähköpostilla. Lisätietoja voi kysellä nuorisotoimen suunnittelijalta (ks. yhteystiedot). Nyt on siis huikea mahdollisuus osallistua ja tehdä Nyöriä. Nettiradio on tarkoitettu nuori juuri sinulle. Varmista siis tärkeimmät tiedotteet ja mikä meininki on kuuntelemalla Nyöriä!

Naskali

Naskali on lasten pistekirjoituksella ilmestyvä lehti. Siinä on lasten- ja nuortenlehdistä poimittuja juttuja sekä lukijoiden lähettämiä kirjoituksia. Lehti ilmestyy kuudesti vuodessa ja on maksuton alle 16-vuotiaille.

Tilaa Naskali: Niina Juntunen p. (09) 3960 4656, niina.juntunen@nakovammaistenliitto.fi.