Siirry pääsisältöön

Ver­tais­tu­ki

Yhdistyksemme järjestävät toimintaa eri puolilla Suomea, ja sähköisillä kanavillamme voit vaihtaa ajatuksia muiden näkövammaisten kanssa. Tervetuloa mukaan!
Kolme nuorta, hymyilevää aikuista kahvilassa.

Tässä osiossa

Näkövammaisyhdistykset

Alueellisten näkövammaisyhdistysten yhtenä tärkeimmistä tehtävistä on järjestää harrastus- ja virkistystoimintaa. Monilla yhdistyksillä on myös paikallisia näkövammaiskerhoja, mutta palvelujen sisältö vaihtelee yhdistyksittäin. Myös valtakunnallisten jäsenyhdistysten kautta voit löytää mielekästä vertaistoimintaa.


Näkövammaisten keskustelukanavat

Keskustelukanavat tarjoavat alustan näkövammaisten ihmisten vertaistukeen. Palvelua käytetään sähköpostin avulla.  Palvelussa on kymmeniä sähköpostilistoja, joiden aihepiirit vaihtelevat mobiililaitteiden käytöstä järjestöpolitiikkaan ja uusista tuotteista uskontoon.

Osa kanavista on varattu pelkästään tiedottamiselle (esim. ilmoitukset ja nkl-tiedotteet).

Palveluun on oikeutettu henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50%. Keskustelukanavat-palvelun käyttö edellyttää asiakassopimuksen allekirjoittamista. Sopimuksen allekirjoitettuasi toimitamme sinulle tunnukset ja ohjeet. Keskustelukanava-palvelun haet Luetus-palvelun hakemuksella.


Puhelinringit

Minun näköinen elämä -toiminnan puhelinringeissä jaetaan haasteita ja löydetään vertaisten kanssa uusia voimia päästä niistä yli.


Sosiaalinen media

Facebookissa toimii suomenkielisiä ryhmiä ja sivuja, joiden yhdistävä tekijä on näkövamma. Jos jokin alla olevista linkeistä ei toimi, ryhmät ja sivut löytyvät Facebookin hakutoiminnolla.

    Ryhmissä vertaisuutta ja toimintaa:

    Yksityisten ryhmien keskusteluja voivat lukea vain ryhmän jäsenet. Ryhmään voi hakea mukaan painamalla "liity ryhmään" -painiketta.

    Somessa ovat myös monet näkövammaisyhdistykset, jotka löytyvät hakemalla Facebookista ja Instagramista yhdistyksen omalla nimellä. Näkövammaisyhdistysten Twitter-tilien listan löydät tästä- Ulkoinen linkki.