Siirry pääsisältöön

NKL Nuoriso -WhatsApp-ryhmän säännöt

NKL Nuoriso on näkövammaisille nuorille tarkoitettu WhatsApp-ryhmä, jossa voi keskustella nuorisotoiminnasta.

Tällä sivulla

Ryhmää ylläpitävät nuorisotoiminnan suunnittelija Teemu Ruohonen sekä Nutor. Jos haluat liittyä ryhmään tai sinulla on jotakin kysyttävää ryhmästä, ota yhteyttä Teemu Ruohoseen: 050 5965022 tai teemu.ruohonen@nkl.fi

Jokaiseen nuorisotoimen tapahtumaan luodaan myös erikseen oma WhatsApp-ryhmä, jonka tarkoitus on helpottaa tiedotusta ja fiilistelyä ennen tapahtumaa, sen aikana ja jälkeen juuri osallistujien kesken.

Ryhmissä voi

 • kysyä ja keskustella Näkövammaisten liiton nuorisotoiminnasta kuten leireistä, viikonlopputapahtumista, vaikuttamisesta ja kansainvälisestä toiminnasta
 • antaa palautetta nuorisotoiminnasta – Nutor ottaa vastaan niin positiivista kuin rakentavan kriittistäkin palautetta
 • ilmoittaa tapahtumista tai asioista, joiden ajattelee kiinnostavan muita ryhmäläisiä
 • kertoa tapahtumista, joissa on itse ollut mukana (esim. leirit, kokoukset, koulutukset, kerhot)
 • "fiilistellä" tapahtumia
 • vaihtaa kuulumisia yleisellä tasolla.

Ryhmiä ei ole tarkoitettu perusteellisempaan kuulumisten vaihtoon tai pitkiin kahdenkeskisiin keskusteluihin. Tätä tarkoitusta varten ovat yksityisviestit.

Mitä ryhmään kuuluminen tarkoittaa?

Huomioithan, että keskusteluun kirjoitetut viestit näkyvät kaikille ryhmän jäsenille. Älä siis kirjoita ryhmään arkaluonteisia tai luottamuksellisia asioita.

Älä myöskään lähetä äänitteitä, kuvia tai videoita missä esiintyy henkilö tai henkilöitä, joilta ei ole lupaa julkaisuun. Lisäksi on tärkeää ymmärtää ja hyväksyä, että kuka tahansa ryhmäläinen saattaa tallentaa numerosi omaan puhelimeensa.

Jos haluat pitää taukoa ryhmän viesteistä, voit mykistää ryhmän. What's App tarjoaa vaihtoehtoja kahdeksan tuntia, yksi viikko tai yksi vuosi. Voit myös milloin tahansa ottaa mykistyksen pois, jolloin saat taas ilmoituksia ryhmästä. Ryhmästä voi myös poistua milloin tahansa, mutta jos haluat sen jälkeen takaisin ryhmään, sinun pitää pyytää uudelleen liittämistä Teemu Ruohoselta.

Jos tarvitset apua WhatsAppin käytössä, ota yhteyttä Näkövammaisten liiton digineuvontaan p. 09 3960 4000 tai sähköpostitse digineuvonta@nkl.fi.

Miten käyttäydyn ryhmissä? (Nuorisotoimen WhatsApp-etiketti)

Seuraavien sääntöjen noudattaminen on erittäin tärkeää, jotta kaikki ryhmäläiset tuntevat olonsa mukavaksi ja turvalliseksi:

 1. Noudata kaikessa keskustelussa hyviä tapoja ja kohtele arvostavasti muita ryhmäläisiä.
 2. Kiusaaminen ja muu loukkaava tai epäasiallinen käytös on ehdottomasti kielletty. Jos ylläpito havaitsee ryhmässä tällaista käytöstä, asiasta annetaan huomautus. Jos kiusaaminen jatkuu huomautuksesta huolimatta, ylläpidolla on oikeus poistaa kiusaaja ryhmästä.
 3. Älä anna WhatsApp-ryhmästä saamaasi puhelinnumeroa ryhmän ulkopuolisille henkilöille ilman, että kysyt luvan numeron omistajalta.
 4. Pidä viestien määrä kohtuullisena. Laita mieluummin pidempiä viestejä kuin monta lyhyttä viestiä samasta asiasta peräkkäin. Vältä myös kahdenkeskiset keskustelut, jotka kuuluvat yksityisviesteille.
 5. Älä lähetä ryhmissä mitään luvatonta julkaisua, kuten kuvia tai videoita, joihin ei ole lupaa niissä esiintyviltä henkilöiltä.

Sääntöjen hyväksyminen

Ennen kuin pyydät liittämistä ryhmään, ilmoita ymmärtäväsi ja hyväksyväsi nämä säännöt.

Nutor / Näkövammaisten liiton Nuorisotoimi