Siirry pääsisältöön

Podcas­te­ja ja muuta kuun­nel­ta­vaa

Kuuntele haastatteluja ja historiaohjelmia ja nappaa käyttöösi digivinkit. Meiltä löydät monenlaista kuunneltavaa!
Vaalea labradorinnoutaja istuu, käsi pitää kiinni opaskoiravaljaista.

Tällä sivulla

Podcastimme

Voit kuunnella kaikkia podcastejamme ja muita äänitallenteitamme neljästä eri palvelusta:

Podcastistamme löytyy niin painavaa asiaa kuin kevyttäkin kuunneltavaa. Tutustu esimerkiksi näkövammaisten nuorten Nyöri-nettiradioon.

Mikä on podcast?

Podcasteilla tarkoitetaan internetistä löytyviä ääni- tai videotallenteita, joita voi kuunnella tai katsella joko suoratoistona omalla tietokoneella tai ladata tallenteen toistettavaksi esimerkiksi kannettavaan mp3-soittimeen tai älypuhelimeen.

Podcasteja voi seurata juuri itselleen sopivana ajankohtana ja sopivassa tilanteessa. Sitä voi kuunnella hetken ja jatkaa samasta kohdasta myöhemmin.

Podcast-syöte

Ääni- tai videomateriaalin lisäksi podcastiin kuuluu olennaisena osana syöteosoite, jonka avulla podcastien toisto-ohjelmat osaavat järjestää podcast-syötteen jaksot ilmestymispäivän perusteella oikeaan järjestykseen.

Näkövammaisten liiton podcastin syöteosoite on http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:281939335/sounds.rss- Ulkoinen linkki

Kun podcastin syöteosoite tallennetaan internet-selaimeen tai podcasteja toistavaan ohjelmaan, puhutaan podcastin tai podcast-syötteen tilaamisesta.

Tilaa podcast

iPhonen Podcastit-sovellus:

  • Avaa iPhonesta löytyvä Podcastit-sovellus.
  • Valitse näytön oikeassa alareunassa oleva Haku-painike.
  • Kirjoita hakukenttään Näkövammaisten liitto ja paina Etsi-painiketta.
  • Valitse hakutuloksista löytyvä Näkövammaisten liitto -podcast.
  • Näkyviin avautuu podcastin kuvaus, jonka lisäksi näkyvissä on myös Tilaa-painike. Paina Tilaa-painiketta, ja ohjelma tallentaa tilauksesi.

Kaikki tilatut podcastit löytyvät sovelluksen kohdasta "Omat podcastit".

Nettiradio Iiris

Nettiradio Iiris lähettää suoria lähetyksiä Näkövammaisten liiton tapahtumista.

Kuuntele Iirisradion lähetystä- Ulkoinen linkki. Jos linkki ei toimi, kopioi tästä osoite selaimen osoiteriville:  https://radio.nakovammaiset.fi:8443/iiris.mp3

Äänijulkaisujen tekstivastineet

Löydät tekstivastineet listattuna tältä sivulta.

Joidenkin vanhempien podcastien sisällöt (ei äänivastine) löytyvät myös kirjallisina (ppt-, rtf- ja/tai pdf-muodossa) Tutkimukset ja selvitykset -sivulta.

Ennen 22.9.2020 tehdyillä äänijulkaisuilla ei yleensä ole tekstivastinetta. Digipalvelulain mukaan tekstivastine on tarjottava 23.9.2020 jälkeen julkaistuille tallenteille. Jos tarvitset tekstivastinetta jollekin ennen tuota määräaikaa julkaistulle tallenteelle, löydät saavutettavuusselosteestamme yhteystiedot, josta voit tekstivastinetta pyytää.

Anna palautetta podcasteista

Palautetta liiton podcastista voit lähettää osoitteella viestinta@nkl.fi.