Siirry pääsisältöön

Tilausten ja varausten kä­sit­te­li­jä

Tilausten käsittelijän työ on pitkälle näyttöpäätetyöskentelyä.

Tällä sivulla

Tilausten ja varausten käsittelijä vastaanottaa tehtävät tilaukset tai varaukset puhelimitse, sähköisesti tai kirjallisessa muodossa. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi hotellihuoneiden ja lippujen varaus, tavarantilaus ja postimyynti. Hän kirjaa tilauksen tai varauksen eteenpäin toimitettavaksi ja toimia myös laskutukseen liittyvissä tehtävissä. Työpaikkoja ovat liikeyritysten tilauskeskukset.

Tehtävä edellyttää tarkkuutta, asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä tietoteknisiä valmiuksia, ongelmanratkaisutaitoja ja paineensietokykyä.

Työtehtävät

Näkövammaisten tilausten ja varausten vastaanottajien työtehtäviä ovat mm. seuraavat:

  • tilausten vastaanottaminen ja tallentaminen
  • asiakaspalvelu
  • työhön liittyvät kokoukset
  • mahdollisesti esimiestehtävät.

Haasteita ja ratkaisuja

Kaikki tilaus- ja varausjärjestelmät eivät ole apuvälineyhteensopivia, ja se voi muodostua haasteeksi tai jopa esteeksi työssä. Näkötilanteen kannalta soveltuva työympäristö on välttämätön työssä selviytymisen kannalta. Oma työpiste tai oma työhuone voi olla välttämätön, mikäli henkilö käyttää tietotekniikassa kuuloon perustuvaa tekniikkaa.

Koulutus

Merkonomin tutkinto esimerkiksi Ammattiopisto Livessä- Ulkoinen linkki. Datanomi, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto.

Kysy lisää

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat auttavat mielellään sopivan työn pohtimisessa.