Siirry pääsisältöön

Pu­he­lin­rin­gin eli ryh­mä­pu­he­lun jär­jes­tä­mi­nen

Kokoa ystävät, sukulaiset tai vaikka neuvottelukumppanit yhteen ryhmäpuheluun. Näillä ohjeilla se on helppoa.

Puhelurinki on ryhmäpuhelu, joka soitetaan tavallisia puhelinverkkoja käyttäen ilman videotoimintoja.

Puhelinrinki on helppo muodostaa. Osallistujan ei tarvitse osata muuta kuin vastata puhelimeen. Vain ryhmän kokoonkutsujan täytyy osata seuraavat asiat:

 1. Soita ensimmäinen puhelu normaalisti. Kerro ihmiselle, jolle soitat, että otat seuraavan linjoille. Hän kuulee "olette pidossa" -viestin.
 2. Lisää uusi henkilö mukaan puheluun seuraavasti:
  • Näkevät älypuhelimen käyttäjät: Valitse seuraava osallistuja painamalla plus-näppäintä. iPhonessa näppäin on alhaalla vasemmalla, Androidissa ylhäällä oikealla.
  • iPhonen apuvälinekäyttäjät: Puhelun aikana esillä on numeronäppäimistö. Paina sen lopusta Kätke-näppäintä ja sen jälkeen avautuvasta näkymästä Lisää puhelu.
 3. Puhelimesi yhteystietoluettelo aukeaa. Valitse sieltä haluamasi henkilö mukaan puheluun.
 4. Kun uusi osallistuja on vastannut, kerro, että yhdistät hänet ryhmään ja jätät ensimmäisen kanssa kahden lähtiessäsi soittamaan kolmannelle. Kaksi puhelinrinkiin jo yhdistettyä ovat nyt pidossa ja voivat joko puhella kaksin tai olla hiljaa.
 5. Paina Yhdistä-näppäintä. Se on ylöspäin osoittava nuoli, jolla on kaksi haaraa. Se yhdistää teidät kaikki samaan keskusteluun.
 6. Halutessasi lisää keskusteluun vielä enemmän ihmisiä toistamalla vaiheet 1–4.
 7. Kun kaikki osallistujat ovat koossa, voitte aloittaa keskustelun.

Huomaa, että voit lisätä puheluun vain henkilöitä, joiden puhelinnumerot löytyvät jo puhelimestasi. Tallenna siis tarvittaessa numerot valmiiksi.

Puhelinringin järjestäminen onnistuu usein tavanomaisen puhelumaksun hinnalla, ilman ylimääräisiä kuluja. Kysy tarkemmin omalta puheluoperaattoriltasi.

Rinkiläiseltä saamamme vihjeen mukaan puhelinringin järjestäminen on mahdollista myös näppäinpuhelimilla. Kysy tarvittaessa omaan malliiisi liittyviä ohjeita alueyhdistyksesi ICT-tuesta.

Jos huomaat, että omassa puhelimessanne esimerkiksi näppäinten nimet tai sijainnit ovat erilaiset tai puhelinrinki toimii muuten eri tavalla kuin yllä kerrottu, ilmoitathan havainnoistasi sähköpostitse osoitteeseen jutta.saanila@nkl.fi, jotta saamme ohjeet muillekin.