Siirry pääsisältöön

Kuntoutus

Tule Kun­tou­tus-Iirikseen kuntoutumaan!
Kolme nuorta aikuista istuu sohvalla, kaksi lukee pistekirjoituslehteä.

Tässä osiossa

Meidän kesä – iso­van­hem­pien ja las­ten­las­ten oma ke­sä­kurs­si Kuntoutus-Ii­rik­ses­sä

Kurssi on tarkoitettu näkövammaisille isovanhemmille ja heidän lapsenlapsilleen tai isovanhemmille ja heidän näkövammaisille lastenlapsilleen. Kurssi toteutetaan Iiris-keskuksessa, Helsingin Itäkeskuksessa 2.–4.7.2024.


Kuntoutus-Iiriksen palvelut

Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiris jatkaa aikuisten ja lasten harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluntuottajana. 

Harkinnanvarainen yksilökuntoutus toteutetaan jatkossa ns. rekisteröitymismenettelyllä. 1.2.2024 alkaen pääset tutustumaan kaikkiin rekisteröityihin palveluntuottajiin, joista valitaan sopivin.  KU 132 lomakkeen kohtaan 9. Moniammatillinen yksilökuntoutus kirjoitetaan Näkövammaisten liitto ry, kun haluat kuntoutukseen Kuntoutus-Iirikseen. Uuden sopimuksen mukainen kuntoutus voi käynnistyä 1.3.2024 alkaen. Lisätietoja ja tarkempia ohjeita palveluntuottajan valitsemiseen tullaan julkaisemaan Kelan ja Näkövammaisten liiton nettisivuilla. https://www.kela.fi/documents/20124/410173/infolehtinen-harkinnanvarainen-moniammatillinen-yksilokuntoutus.pdf/49c5f4fd-157a-0a6d-3348-6501d95cf730- Ulkoinen linkki

Tarjoamme kuntoutusta sekä yksilöllisesti että ryhmässä näkövammaisille ja näköongelmaisille, unohtamatta näkövammaisen ja hänen omaisensa saamaa vertaistukea.

Tavoitteenamme on edistää toimintakykyäsi, itsenäistä selviytymistäsi, osallistumismahdollisuuksiasi sekä työllistymistäsi. Kuntoutuksen päämääränä on mahdollisimman hyvä omatoiminen elämä ja sujuva arki.

Meillä on kuntoutuksen asiantuntijat, kokemus ja ammattitaito sekä vuosikymmenien kokemus kuntoutuspalveluiden tuottamisesta ja tyytyväiset kuntoutujat. Tarjoamme esteettömät ja monipuoliset tilat kuntoutumisellesi.

Etsitään yhdessä ratkaisuja näkövamman aiheuttamiin haasteisiisi!

Kuntoutuspalveluihimme kuuluvat aikuisten ja lasten kuntoutus, ict- sekä näön tutkimiseen liittyvät palvelut. Kustantajana on pääsääntöisesti Kela tai keskussairaala.

Yhdessä näemme enemmän.
Tervetuloa!


Aikuisten kuntoutus

Tarjoamme aikuisille muun muassa yksilökuntoutusta, ammatillista kuntoutusselvitystä sekä apuvälinekartoituksia ja käytönopetusta.


Lasten kuntoutus

Järjestämme lapsille ja perheille yksilöllistä kuntoutusta ja sopeutumisvalmennuskursseja.


Apuvälinekartoitus ja käytönopetus

Tiedätkö, millaisista apuvälineistä voisit hyötyä? Tarvitsetko opastusta apuvälineen, asetusten ja sovellusten käyttöön?


Tutkimuspalvelut

Tarjoamme muun muassa optikon ja ortoptistin palveluja, näkökenttä- ja värinäkötutkimuksia sekä silmänpaine-, kontrastiherkkyys- ja valontarvemittausta.


Ohjeita ja lisätietoja

Miten Kuntoutus-Iirikseen hakeudutaan? Miten paikan päälle pääsee? Mistä voi kysyä lisää? Lisätietoja seuraavista linkeistä.


Kuntoutus-Iiriksen yhteystiedot