Siirry pääsisältöön

Hen­ki­lös­tö­pääl­lik­kö, toi­mi­tus­joh­ta­ja

Henkilöstöpäällikkö ja toimitusjohtaja työskentelevät organisaation johdossa.

Tällä sivulla

Henkilöstöpäällikön ja toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu henkilökunnan rekrytointia, siirto- ja irtisanomisasioita, työsuhde- ja palkka-asioita, henkilökunnan osaamisen kehittämistä ja hyvän työilmapiirin luomista. Henkilöstöpäällikkö voi olla myös yrityksen toimitusjohtaja, jolloin toimenkuva on paljon laajempi sisältäen taloushallinnon ja kaupan osa-alueiden hallintaa.

Ammatissa tarvitaan henkilöstö- ja työsuhdeasioiden tuntemusta, johtamis- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvät tietotekniset taidot ja kielitaitoa, pitkäjänteisyyttä ja aloitteellista työotetta.

Työtehtävät

Näkövammaisten henkilöstöpäällikön ja toimitusjohtajan työtehtäviä ovat mm. seuraavat:

  • taloushallinnon johtaminen
  • henkilöstöhallinnon johtaminen
  • tuotannollinen johtaminen
  • logistiikan hallinta
  • tuotekehitystyö
  • ulkomaanostot.

Haasteita ja ratkaisuja

Kuljetuspalvelut ja henkilökohtainen avustaja helpottavat liikkumiseen liittyviä haasteita ja erityisesti ulkomailla matkustamista. Jos työtehtävissä tarvitaan visuaalista havainnointia, on henkilökohtaisen avustajan tai toisen työntekijän apu välttämätöntä.

Usein tarvitaan töiden järjestelyjä, lähinnä avustavaa henkilöstöä. Työhän liittyviä apuvälineitä voivat olla esimerkiksi puhuva, pistenäyttöinen laskin, puhelimen puheohjelma ja kalenteritoiminnot sekä opaskoira.

Koulutus

Alan korkeakoulu- tai yliopistokoulutus tai muu alalle soveltuva asiantuntija- ja esimieskoulutus.

Kysy lisää

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelujen asiantuntijat auttavat mielellään sopivan työn pohtimisessa.