Siirry pääsisältöön

Teema 2021–2022: Sano se sanoin

Teema muistuttaa kuvailun ja sanallisen informaation tärkeydestä näkövammaisille.

Näkövammaisten liitossa on alkanut uusi vuosi, uudella teemalla. Seuraavan kahden vuoden ajan teemamme on ”Sano se sanoin”. 

Teema muistuttaa kuvailun ja sanallisen informaation tärkeydestä näkövammaisille. Kahden teemavuoden aikana julkaisemme muun muassa sanakarttapankin, Näkövammaisten liiton uuden äänilogon sekä Airut-lehden äänijuttuja. Jo huomenna julkaistaan liiton Instagram-tili, joka paitsi tuo näkövammaisuutta näkyväksi myös näkeville somekäyttäjille, myös aktiivisesti muistuttaa sosiaalisen median saavutettavuudesta.

Voit seurata teemavuoteen liittyvää keskustelua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #SanoSeSanoin. Teemaa nostetaan esiin erityisesti marraskuussa Sokeiden viikolla. 

Myös ruotsinkielinen sisarjärjestömme Förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS)- Ulkoinen linkki käyttää vuonna 2021 samaa teemaa, "Säg det med ord".

Lisätietoja

viestinta@nkl.fi 

Lataa teemavuoden tunnus

Teemavuoden tunnus on vihreä puhekupla, jonka päällä lukee ”Sano se sanoin” ja jonka kulmassa on koristeellinen pistekirjoitusmerkki. Voit ladata teemavuoden tunnuksen käyttöösi suomen- tai ruotsinkielisenä.

Sano se sanoin -teksti tummanvihreässä puhekuplassa, jonka sivussa Näkövammaisten liiton brändikuvitukseen kuuluva pistekirjoitusmerkki.