Siirry pääsisältöön

Suomen Nä­kö­vam­mais­sää­tiön apurahoja haet­ta­va­na

Suomen Näkövammaissäätiö myöntää taas apurahoja. Säätiön periaatteena on myöntää apuraha kohteeseen, johon yleisistä rahoituslähteistä ei ole mahdollista saada tukea.

Suomen Näkövammaissäätiön apurahat ovat näkövammaisten ja näkövammaistyössä toimivien haettavissa: nuorisotyöhön, opiskeluun ja ammattiopintoihin, työllisyyteen, tiedotustoimintaan, kuntoutukseen, tutkimustoimintaan, harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan sekä näkövammaisten kansainväliseen yhteistyöhön. Näkövammaissäätiön myöntämillä apurahoilla pyritään vaikuttamaan suoraan näkövammaisten toimintaan.

Hakuaika on 1.3.-31.3.2024.

Hakemuksesta tulee ilmetä:

- hakijan esittely, näkötilanne ja yhteystiedot sekä pankkitilin numero IBAN-koodin muodossa (myös sähköpostitse haettaessa)

- apurahan käyttötarkoitus

- haettava määrä ja hankkeen kokonaiskustannukset

- onko hanketta varten saatu, anottu, aiotaanko anoa apurahaa muista lähteistä

- millä tavoin hakija rahoittaa hankkeen, mikäli apuraha kattaa vain osan kustannuksista

- mahdolliset suosittelijat.

Apurahan saajan tulee jättää asiamiehelle hankkeesta ja apurahan käytöstä selvitys, joka sopimuksen mukaan voidaan julkaista, mm. opinnäyte- tai väitöskirjatyöt.

Apurahan saajan tulee pyynnöstä toimittaa tosite/kuitti kuluista, joihin apuraha on myönnetty. Mikäli pyydettyä kuittia/tositetta ei ole saatu, apurahahakemusta ei mahdollisesti tulla käsittelemään. Myönnetyistä kannustusapurahoista kuittia ei yleensä tarvitse toimittaa.

Hakemukset tulee lähettää osoitteeseen:

Suomen Näkövammaissäätiö, Asiamies Aila Santanen, Arhipanpolku 8 B 2, 00420 Helsinki tai sähköposti: aila.santanen@live.fi. Lisätietoja antaa asiamies puh. 050 596 6737.

Talouselämän muutokset vaikuttavat voimakkaasti säätiön myöntämien apurahojen määriin. Niukoista varoista huolimatta säätiö pyrkii tukemaan apurahan hakijoita. 

Vuonna 2023 säätiö myönsi apurahoja sääntöjen mukaisiin tarkoituksiin noin 10 000 euroa sekä erillisapurahoja 2 000 euroa.