Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten liitto tukee Ukrainaa

5 000 euron lahjoituksemme ohjataan Abilis-säätiön kautta Ukrainaan.

 

Euroopassa on sota, ja ukrainalaiset vammaiset ihmiset ovat suuressa hädässä. Ukrainalaiset ja eurooppalaiset vammaisjärjestöt ovat vaatineet, että vammaiset ihmiset saavat kriisin keskellä tarvitsemansa avun.

Suomalaisen Abilis-säätiön- Ulkoinen linkki kautta ohjataan tukea myös Ukrainan tilanteen auttamiseksi. Näkövammaisten liitto lahjoittaa Abilis-säätiön kautta Ukrainan tukemiseksi 5 000 euroa.

”Toivomme, että lahjoituksemme auttaa näkövammaisia ihmisiä löytämään tietoa, turvaa ja apua tämän sodan keskellä. Vammaiset ihmiset jäävät usein kriisin keskellä ilman saavutettavaa tietoa esimerkiksi pakenemisen mahdollisuuksista. Onneksi eurooppalaiset vammaisjärjestöt ovat tarttuneet toimeen nopeasti”, sanoo Näkövammaisten liiton toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen.

Näkövammaisten liitto on valmis tarjoamaan Iiris-keskuksen- Ulkoinen linkki tiloja, jos niitä tarvitaan Ukrainasta pakenevien majoitukseen. Olemme ilmoittaneet asiasta Suomen Punaiselle Ristille.

”Avasimme ovemme myös pakolaiskriisin aikaan vuonna 2015 ja koronarokotuksille vuonna 2021, ja vaikka Iiristä ei lopulta käytettykään, haluamme pitää ovemme auki myös nyt”, Tahvanainen jatkaa.

Päätöksen lahjoituksesta teki Näkövammaisten liiton hallitus toimitusjohtajan esityksen mukaisesti.

Miten voit auttaa?

Lue myös

Lisätietoja

toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen
p. 09 3960 4600
jukka.tahvanainen@nkl.fi