Siirry pääsisältöön

Ai­kuis­opis­ke­lu

Opiskelemaan voi lähteä myös aikuisena. Nappaa tältä sivulta vinkit aikuisopiskeluun!
Kädet lukevat pistekirjoituslehteä.

Opiskelemaan voi lähteä myös aikuisena. Aikuisopiskelu tapahtuu usein töiden ohella tavalla, jossa lähiopiskelu ja itsenäinen etäopiskelu limittyvät. Usein tavoitteena jokin sekä opiskelijaa itseään että hänen työpaikkansa käytäntöjä kehittävä hanke tai lisäpätevyys joihinkin tehtäviin. Opiskelu voi olla lisä- tai täydennysopiskelua, pää- tai sivutoimista, monimuoto-opiskelua ja myös eläkkeen ohella opiskelua.

Aikuiskoulutuksissa on otettu huomioon aikuisten opiskelijoiden vuosien varrella kertynyt opiskelu- ja työelämäkokemus sekä vuorovaikutus- ja verkostotaidot. Aikuisen oppijan opiskelussa oppimista edistävät verkostot ja toisilta aikuisopiskelijoilta oppiminen. Opinnot on usein järjestetty tavoilla, joissa otetaan huomioon aikuisopiskelijan elämän arjen haasteet. Saat lisää tietoa aikuiskoulutuksesta Opintopolun verkkopalvelusta- Ulkoinen linkki ja sieltä voit myös etsiä koulutuksia- Ulkoinen linkki.

Uutta alaa voi ryhtyä opiskelemaan kehittymishalun ja vaihtelun vuoksi, mutta erityisesti myös silloin, jos aiemmassa työssä jatkaminen on käynyt kohtuuttoman työlääksi tai jopa mahdottomaksi. Tällöin on syytä tutustua esimerkiksi mahdollisuuteen suorittaa opintonsa niin sanottuna ammatillisena kuntoutuksena.