Siirry pääsisältöön

Tietoa ja vinkkejä näkemisen ongelmiin -opas julkaistu

Uuteen oppaaseen on koottu tietoa erityisesti iäkkäämpiä näkövammaisia ihmisiä ja heidän läheisiään ajatellen.

Ikääntyessä näkökyky muuttuu. Ikääntymiseen liittyvä normaali näkökyvyn heikentyminen eli ikänäkö on syytä erottaa silmäsairauksien aiheuttamasta näkövammaisuudesta. 65 vuotta täyttäneistä näkövammaisia on 45 000. Näköongelmaisia, eli heikentyneen näön omaavia, on lähes 200 000. Tutkimusten mukaan elämänlaatu heikkenee jo paljon ennen näkövammaisuuden rajaa. 

Uuteen Tietoa ja vinkkejä näkemisen ongelmiin -oppaaseen on koottu helposti omaksuttavaa tietoa keskeisistä palveluista ja tukitoimista, jotka auttavat näön heikennyttyä, sekä käytännönläheisiä vinkkejä.

Näkövammaisten liiton julkaisema opas on suunnattu senioreille, heidän läheisilleen ja kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.  

Painetun oppaan ja Daisy-cd-version voi tilata Näkövammaisten liiton sähköisellä tilauslomakkeella- Ulkoinen linkki.

Pdf-versiota voi lukea verkkosivuillamme Esitteet ja oppaat -sivulla

Sähköinen Luetus-julkaisu on Näkövammaisten liiton tiedonsaantipalveluiden asiakkaiden luettavissa ja haettavissa Luetus-julkaisujen jakelusivuilta- Ulkoinen linkki (edellyttää kirjautumista).

Seniori-ikäinen nainen istuu kannettavan tietokoneen äärellä kuulokkeet korvilla. Oikeassa reunassa on Tietoa ja vinkkejä näkemisen ongelmiin -oppaan kansi.