Siirry pääsisältöön

Ko­ke­mus­toi­mi­jat

Jokaisella kokemustoimijalla on oma tarinansa, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia, miten sairaus tai vamma vaikuttaa elämään.
Sininen näkövammaismerkki ruskeassa villapaidassa.

Tällä sivulla

Keitä ovat kokemustoimijat?

Kokemustoimija kertoo kokemuksistaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten bussi- ja taksinkuljettajien, koulutuksissa. Kokemustoimija voi myös toimia vertaiskouluttajana kuntoutuksessa, vierailla yrityksissä sekä osallistua tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Jokaisella kokemustoimijalla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemustoimijan prototyyppiä ei ole, vaan tehtävissä toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä. Kokemustoimijan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Kokemustoimijoiden ja heidän yhteyshenkilöidensä tiedot löytyvät näkövammaisyhdistysten verkkosivuilta (linkit alla) ja Reumaliiton kokemustoimintaverkoston verkkosivustolta- Ulkoinen linkki. Voit sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista suoraan kokemustoimijan kanssa.

Koulutamme kokemustoimijoita

Järjestömme kokemustoimijat ovat näkövammaisia henkilöitä tai heidän läheisiään, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta ja jotka ovat saaneet tehtävään koulutuksen.

Lisätietoja kokemustoiminnasta saat Näkövammaisten liiton järjestötoiminnan suunnittelijalta, p. 09 3960 4669.

Kokemustoimijoita eri puolilla Suomea