Siirry pääsisältöön

Pis­te­kir­joi­tuk­sen it­seo­pis­ke­lu­ma­te­ri­aa­li Pistele menemään! on uu­dis­tu­nut

Oppimateriaali on tarkoitettu itsenäiseen näön avulla tapahtuvaan opiskeluun. Materiaali sisältää kaksi vihkoa.

Pistele menemään! -oppimateriaali on tarkoitettu itsenäiseen näön avulla tapahtuvaan opiskeluun. Tavoitteena on oppia lukemaan pistekirjoituksella painettua tavanomaista tekstiä ja kirjoittamaan taululla ja pistimellä tai pistekirjoituskoneella.

Uudistettu oppimateriaali koostuu kahdesta vihosta. Ensimmäisessä vihossa esitellään pistekirjoitusjärjestelmän periaatteet ja opastetaan kirjoittamisessa. Vihko sisältää myös pistekirjoitukseen liittyvää yleistä tietoa muun muassa kohokartoista ja -kylteistä sekä pistekirjoituksen postittamisesta. Tässä vihossa ovat myös harjoitusten ja esimerkkien mustatekstiset vastineet.

Toinen eli harjoitusvihko taas sisältää pistekirjoitusta, mutta ei ohjeita eikä oikeita ratkaisuja. Harjoitukset havainnollistavat, miltä pistekirjoitus näyttää ja tuntuu. Sivunumeroiden avulla löytyy oikea kohta kummastakin vihosta.

Koulutussuunnittelija Eeva-Liisa Koskisen mukaan Pistele menemään! -oppimateriaalin avulla pistekirjoitusta voi opiskella itsenäisesti opiskelijalle sopivaan aikaan.

- Harjoitusvihosta saat ”näppituntuman” siihen miltä pistekirjoitus oikeasti näyttää ja tuntuu. Itseään on helppo haastaa itseään lukemaan, kun peittää mustan tekstin. Mustatekstisen vihon vaihtoehtona on saavutettava PDF-versio. Voit siis valita opiskeluun pistevihon ja mustatekstisen vihon printtinä tai pistevihon ja saavutettavan pdf:n.

Pistele menemään! -oppimateriaalin molemmat vihot voi ostaa Taktiilin sivuilta.- Ulkoinen linkki

Mustatekstisen vihon vaihtoehtona on PDF-versio, jonka voi ladata liiton pistekirjoitusaiheiselta sivulta.

 

Lisätietoja:

koulutusuunnittelija Eeva-Liisa Koskinen

eeva-liisa.koskinen@nakovammaistenliitto.fi

050 569 1924

Pistele menemään! -vihon kannet