Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten liitto sitoutuu ympäristö- ja il­mas­to­työ­hön

Ympäristö- ja ilmastotoimenpideohjelma on ollut käynnissä Näkövammaisten liitossa jo toista vuotta. Osana toimintaa liitto on päivittänyt Sitoumus2050:n eli kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen. 
Tandempyöräilijöitä sillalla. Taustalla Iiris-keskus.

Ympäristö- ja ilmastotoimenpideohjelma on ollut käynnissä Näkövammaisten liitossa jo toista vuotta.

- Päätavoitteemme työssä ovat sitoutuminen hiilineutraaliin tavoitteeseen vuoteen 2030 mennessä, toimenpiteiden jalkauttaminen liiton lisäksi koko näkövammaisyhteisöön sekä vastuullisuuden laajentaminen toiminnoissamme. Olemme järjestöjen etunenässä vastuullisen toimenpideohjelmamme osalta, toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen toteaa.

Liitossa on koottu työntekijöistä säännöllisesti kokoontuva työryhmä, jonka tehtävänä on koordinoida ympäristö- ja ilmastovastuun toteutumista.

Toimenpidesitoumus Sitoumus2050 on päivitetty

Liitto on mukana kestävän kehityksen edistämisessä myös kannustamalla henkilökuntaansa ajattelemaan kestävän kehityksen periaatteita päivittäisessä työssään.

Osa liiton ympäristö- ja ilmastotyötä on keväällä 2023 päivitetty kestävän kehityksen toimenpidesitoumus eli Sitoumus2050. 

Tämä tarkoittaa, että Näkövammaisten liitossa sitoudutaan kestävän kehityksen periaatteita edistäviin työtapoihin ja toimintaan. Liitto kannustaa paperin kulutuksen vähentämiseen, energiankulutuksen vähentämiseen, hyötyliikuntaan, jätteen määrän vähentämiseen, ruokahävikin vähentämiseen ja kasvisruoan suosimiseen.

Vastuullisuusohjelma laajenee tulevaisuudessa

- Olen iloinen, että työntekijämme ovat ottaneet ympäristö- ja ilmasto-ohjelman myönteisesti vastaan ja toteuttavat toimenpiteitä aktiivisesti, Jukka Tahvanainen sanoo.

Tulevina vuosina Tahvanaisen mielestä Näkövammaisten liiton on syytä laatia kattavampi vastuullisuusohjelma, jossa otetaan huomioon ympäristö- ja ilmastotoimenpiteiden lisäksi järjestövastuu, yhteiskuntavastuu ja kestävä kehitys.

- Myös järjestöjen tulee toiminnassaan ottaa huomioon kestävät toimenpiteet taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen

jukka.tahvanainen@nakovammaistenliitto.fi