Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­kie­kon näy­tö­sot­te­lu Ilmatar Areenalla Espoossa 1.6.

Aisti Sport sekä Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry järjestävät näkövammaiskiekon (Blind Hockey) näytösottelun Ilmatar Areenalla tulevana lauantaina. Kiekko putoaa jäähän klo 16.16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tule katsomaan, kun näkövammaiset lätkänpelaajat kiitävät kaukalossa! 

Ottelu on avoin yleisölle, ja se striimataan selostuksen kanssa Aisti Sportin YouTube-kanavalle- Ulkoinen linkki. Selostus on saatavilla myös paikan päällä kuvailutulkkausta haluaville katsojille.  

Ottelussa pelaavat lajin näkövammaiset ja näkevät harrastajat. 

Näkövammaiskiekkoa on Suomessa pelattu vuodesta 2020 lähtien, kun lajiin Kanadan Vancouverissa syksyllä 2018 tutustuneet Antti Latikka ja Markus Tihumäki järjestivät Aisti Sportille Suomen ensimmäisen ja suurimman eurooppalaisen näkövammaisille suunnatun jääkiekkoleirin. Vuosittaiset leiritapahtumat ovat kasvattaneet suosiotaan ja harjoitteluvuorojen määrä on moninkertaistunut.  

Viime marraskuussa järjestetylle neljännelle Aisti Sportin näkövammaiskiekkoleirille osallistui harrastajia Suomen lisäksi Isosta-Britanniasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista. Leirin yhteydessä pelattiin näytösottelu Tampereen Nokia Arenalla Ilveksen liigaottelua ennen ja Kiekko kuuluu kaikille -nimeä kantanut tapahtuma oli jättimenestys.  

“Nyt pelattava näytösottelu on tärkeä mahdollisuus esitellä lajia ja ennen kaikkea tapahtuma toimii sysäyksenä ja harjoitteluna lajin kilpailutoimitsemiselle kilpailusäännöistä tuomarointiin. Unelmana ja tavoitteena on, että lähivuosina Suomessa aloitetaan sarjatoiminta”, sanoo lajikapteeni Jukka Pulkkinen. 

Pulkkinen pelasi tammikuussa 2024 NHL-ottelun yhteydessä pelatussa näytösottelussa New Jerseyssä. 

“Näkkärilätkässä on ollut vahvaa kehitystä, mutta tällä kaudella on suorastaan hypätty eteenpäin. Syksyllä SM-liigapelissä näkyminen ja koko harrastuskauden aikana jatkuvasti mukaan tulleet uudet harrastajat ovat lisänneet buumia kiekkoilussa", sanoo maalivahti Markus Tihumäki. 

Tutustu Aisti Sportin harrastustoimintaan ja lajin suomennettuihin sääntöihin  näkövammaiskiekkosivulla- Ulkoinen linkki