Siirry pääsisältöön

Liiton hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jak­si Kari Vähänen ja val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jak­si Sari Loijas

Näkövammaisten liiton valtuusto kokoontuu parhaillaan Iiris-keskuksessa Helsingissä. Valtuuston kokous jatkuu vielä huomenna lauantaina. Kokouksessa valitaan muun muassa uusi luottamushenkilöjohto ja käsitellään toiminnan ja talouden painopisteitä ja suuntaviivoja vuodelle 2025.

Ensimmäinen kokouspäivä on ollut erityisen mielenkiintoinen, sillä sen aikana valittiin liiton valtuuston puheenjohtajisto sekä hallituksen puheenjohtajisto ja jäsenet seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin nurmijärveläinen Sari Loijas, 62, ja varapuheenjohtajaksi oululainen Lasse Jalonen, 75. Loijas sai 27 ääntä ja Jalonen 10.

-Liiton resursseja tulee kohdentaa ja tarkentaa, koska tulevaisuudennäkymät ovat haastavat, mutta liittoa ei saa säästää hengiltä, totesi Loijas heti valintansa jälkeen.

-Näen silti positiivisena liiton tulevaisuuden: olemme vakavarainen yhdistys ja meillä on puskureita, jota on käytettävä järkevällä tavalla. Toivon, että pystymme pitämään liiton jatkossakin vakavaraisena, varteenotettavana ja kaikkia näkövammaisia palvelevana, Loijas sanoi.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin hämeenlinnalainen Kari Vähänen, 72. Vähänen sai 27 ääntä ja hänen vastaehdokkaanaan ollut vantaalainen Jari Pekola 11 ääntä. 

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin jyväskyläläinen Juha Saariniemi, 60. 

Vähänen valittiin nyt toiselle nelivuotiselle puheenjohtajakaudelleen.

-Lähden tehtävään nöyrällä mielellä ja työtä tekemään. Koen, että minulla on vahvat eväät edelliseltä puheenjohtajakaudelta, Vähänen sanoi. 

-Meillä on edessä suuria haasteita. Esimerkiksi nykyisen hallituksen säästötoimenpiteet järjestöille ja digitalisaatio , jossa näkövammaisten ihmisten on pysyttävä mukana, Vähänen lisäsi.

Uuden hallituksen jäseniksi tulivat valituiksi Anne Hirvasniemi, Tytti Matsinen, Jari Koskinen, Timo Kuoppala, Anni Pitkämäki, Tuomas Halonen ja Jari Pekola.