Siirry pääsisältöön

Edus­kun­ta­vaa­lien aikana jälleen Pieni ele -keräys

Pitkäaikaissairaita ja vammaisia ihmisiä voi tukea lahjoittamalla Pieni ele -vaalikeräykseen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteet lippaineen löytyvät äänestyspaikoilta ympäri Suomen vaalien aikana 22.–28.3. ja 2.4.2023.

Näkövammaisten liitto on mukana keräyksessä ja lahjoituksilla autetaan myös näkövammaisia ihmisiä. Liitolle tulevat Pienen eleen keräystuotot käytetään näkövammaisten valtakunnalliseen nuorisotoimintaan, nuorten tapahtumien järjestämiseen, muun muassa ohjelmasta aiheutuneisiin kuluihin sekä yleisavustajakuluihin. Näkövammaisten liiton alueyhdistyksissä keräystuotot suunnataan paikallisen toiminnan, muun muassa retkien, tapaamisten ja harrasteryhmien järjestämiseen.

Pieni ele -lahjoituksen tekeminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne 116 vuoden ajan. Lahjoituksilla saadaan konkreettista apua eri ikäisille ihmisille, joilla on vamma tai pitkäaikaissairaus. Apu koskettaa myös perheitä ja läheisiä. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ihmiset ovat usein pienituloisia, joten kaikki hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen.

Pieni ele -vaalikeräys perustuu 15 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovatkin keräyksen sielu. Erikoisuutena on, että suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammainen tai pitkäaikaissairas.

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Tutustu lisää Pieni ele -keräykseen- Ulkoinen linkki