Siirry pääsisältöön

40 vuotta nä­kö­vam­mo­jen tut­ki­mus­ta Nä­kö­vam­ma­re­kis­te­ris­sä

Avoin ja maksuton seminaari ”Katse kohti kehittyvää näönhuoltoa” 22.9.2023 juhlistaa THL:n Näkövammarekisterin 40-vuotista taivalta

Näkövammarekisteri on selvittänyt 40 vuotta näkövammojen esiintyvyyttä maassamme.
Vuosikymmenten muutostrendit näkyvät rekisterin tilastoissa selvästi. Esimerkiksi väestön ikääntymisen vaikutukset näkövammaisuuden syihin ovat keskeinen muutos tilastoissa.

Rekisteri toteuttaa myös näkövammaisten sosiaalisen aseman säännöllistä seurantaa. Tietoa näkövammaisten koulutuksesta, työllisyydestä, ammateista, asumisesta ja perheytymisestä on kaikilta vuosikymmeniltä.

- Kiitämme lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitamme 40 vuotta jatkuneesta hyvästä yhteistyöstä. Toivomme yhteistyön myös jatkuvan ja kehittyvän siten, että rekisteritietoja pystytään entistä paremmin hyödyntämään palvelujen suunnittelussa ja tutkimustyössä, Näkövammarekisterin vastaava lääkäri Hannu Uusitalo toteaa.

Näkövammarekisteri ja THL järjestävät syyskuussa avoimen ja maksuttoman ”Katse kohti kehittyvää näönhuoltoa” 40-vuotisjuhlaseminaarin.

- Nyt rekisterillä on juhlan aika. Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi -juhlaseminaarimme THL:n tiloihin ja etänä syyskuussa, tutkimuspäällikkö Laura Tolkkinen toivottaa.

Lue lisää 22.9.2023 järjestettävän seminaarin ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan Näkövammarekisterin sivuilla.