Siirry pääsisältöön

So­peu­tu­mis­val­men­nus­kurs­si hen­ki­löil­le, jotka ovat työ­elä­mäs­sä, pa­laa­mas­sa työhön, opis­ke­le­mas­sa tai kun­tou­tus­tuel­la

Sopeutumisvalmennuskurssilla saa tietoa näkövammaisuudesta ja työnteosta, opiskelusta sekä selviytymistä helpottavista tukitoimista ja -keinoista. Kurssi tukee työssä jaksamista ja palautumista.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus)

Kenelle

Tämä sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu näkövammaisille henkilöille, jotka ovat työelämässä, opiskelemassa, palaamassa työhön tai kuntoutustuella.

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat erityisen hyödyllistä sellaisille näkövammaisille henkilöille, joiden näkötilanteessa tai elämäntilanteessa on tapahtunut hiljattain sopeutumista vaativia muutoksia.

Myös läheinen voi osallistua kurssille osaksi aikaa.

Sisältö

Kursseilla saa vertaistukea ja omat voimavarat ja elämänhallinta vahvistuvat. Tutustumme toimintatapoihin ja keinoihin, joiden avulla voi olla elää aktiivista elämää näkövammasta huolimatta. Kurssilla toimitaan pääosin ryhmässä tai pienryhmissä. Kurssiohjelmasta vastaa moniammatillinen työryhmä, jolla on useiden vuosien kokemus näkövammaiskuntoutuksesta. Kuntoutusjakson lisäksi kokonaisuuteen kuuluu omaohjaajan yhteydenotto ennen kurssin alkua sekä seurantayhteydenotto kurssin jälkeen

Kesto

Yhden kurssin kesto on viisi vuorokautta. Läheinen voi osallistua kurssille kolmen ensimmäisen vuorokauden ajaksi.

Kurssin tiedot

Hae kurssille

Liitä hakemukseen kuntoutussuunnitelma tai B-lääkärinlausunto (korkeintaan vuoden vanha), jossa suositellaan tätä sopeutumisvalmennusta.

Hakemus toimitetaan Kelaan.

Kurssille mahtuu mukaan kahdeksan kuntoutujaa ja kahdeksan omaista.

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija Mikko-Ville Hyyhönen, p. 050 526 6275

Muut kurssit

Näkövammaisten liitto järjestää lukuisia Kelan sopeutumisvalmennuskursseja. Löydät ne kaikki tapahtumakalenteristamme tai sivustomme haulla, hakusanalla sopeutumisvalmennuskurssi.