Siirry pääsisältöön

Postia työ­elä­mäs­tä, maaliskuu 2023

Näkövammaisten liiton Työelämäpalveluiden uutiskirje.

Tällä sivulla

Keväinen tervehdys Näkövammaisten liiton Työelämäpalveluista!

Tässä uutiskirjeessä kerromme viime vuoden toimintamme tuloksista  ja vinkkaamme ajankohtaisista teemoista ja tapahtumista.

Verkostomme ja toimintamme laajenivat vuonna 2022

Laajenemista ja vahvistumista tapahtui asiakastyöstä vaikuttamiseen ja viestinnästä verkostotyöhön.

Asiakaskohtaamisten määrä lisääntyi lähes puolella ja tavoitimme selvästi edellisvuosia enemmän myös työnantajia ja työterveyshuollon henkilöstöä.

Kohtuulliset mukautukset ja saavutettavuuteen liittyvät ratkaisut ymmärretään osana yhdenvertaisuutta työssä.

Pääsimme mukaan 18 uuden verkoston toimintaan ja näin myös informointi sekä koulutus lisääntyivät, tavoitimme 49 % enemmän työllisyyden ammattilaisia ja sidosryhmiä. Yhteistyömme muiden vammaisjärjestöjen työelämäpalvelujen kanssa vahvistui edelleen.

Tulevia tapahtumia

  • Työelämäpalvelut esittäytyy Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n työikäisten kerhossa 28.3. klo 17 Jyväskylässä, mukana ovat työelämäasiantuntijat Katja Kuusela ja Tapio Tiilikainen. Katjalle ja Tapiolle voi varata yksilöaikoja ennen illan kerhoa.
  • Työelämäpalvelut esittäytyy myös Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n  klubin 1863 illassa 20.4. kello 17 Oulussa. Mukana työelämäasiantuntija Katja Kuusela.
  • Buustia töihin – puhutaan palautumisesta ja omien vahvuuksien löytämisestä -viikonlopputapahtuma 22.-23.4.2023 Ylöjärvellä.

Katso ilmoitus tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan.

Webinaari: Omilla taidoilla työelämään! 9.5.2023

Oletko miettinyt, millaisia erilaisia väyliä on käytettävissä työllistymisessä? Pohditko ansioita työkyvyttömyyseläkkeen lisäksi?

Tule kuulemaan mahdollisuuksista löytää sopivaa työtä ja mitkä voisivat olla sinulle hyödyllisiä näkökulmia työnhaussa.

Mukana on kokemustoimijoita, Työnhaun psykologia -työnhakuoppaan kirjoittanut uravalmentaja Päivi Montgomery sekä yrittäjä Jarmo Tiri Ratkaisutoimisto Aamupäivästä.

Webinaarissa lisätietoa myös juuri alkaneesta ESR-hankkeesta Me osataan! -Omilla taidoilla työelämään.

Ilmoittautuminen Invalidiliiton tapahtumasivulta.- Ulkoinen linkki

Lausunto Abitti-koejärjestelmän jatkokehittämisestä

Ylioppilastutkintolautakunta on tehnyt selvityksen ylioppilaskokeissa ja niiden harjoittelussa käytettävän Abitti-koejärjestelmän jatkokehittämisestä. Lautakunta pyysi selvityksestä sidosryhmien lausuntoja. Näkövammaisten liitto edellytti lausunnossaan tiiviin sidosryhmäyhteistyön jatkumista ja piti hyvänä, että lautakunta on huomioinut erityisjärjestelyihin liittyviä kysymyksiä jo selvitysvaiheessa.

Lue Näkövammaisten liiton lausunto liiton tiedotteissa.

Vammaisjärjestöjen työelämäpalvelut esittäytyivät TE-livessä

Vammaisjärjestöjen työelämäpalvelujen tavoitteena on edistää vammaisten ihmisten työllistymistä ja yhdenvertaisuutta työmarkkinoilla.

Lähetyksen vieraina olivat työelämäasiantuntijat Katja Kuusela Näkövammaisten liitosta, Marju Teinikivi Neuroliitosta sekä Liisa-Maija Verainen Lihastautiliitosta.

Katso tallenne TE-toimiston sivustolla.- Ulkoinen linkki

 

Näkövammaisten liiton Työelämäpalvelujen matalan kynnyksen palvelut ovat maksuttomia niin henkilöasiakkaille kuin sidosryhmille. Meihin saat yhteyden osoitteessa tyoelamapalvelut@nakovammaistenliitto.fi

Lisätietoa saat verkkosivuiltamme.- Ulkoinen linkki

Yhteistyöterveisin Työelämäpalvelujen tiimi:

Marina Baarman, Katja Kuusela, Ville Lamminen, Mikael Mustonen, ville Ukkola, Tapio Tiilikainen ja Taru Tammi