Siirry pääsisältöön

Meidän kesä – iso­van­hem­pien ja las­ten­las­ten oma ke­sä­kurs­si Kuntoutus-Ii­rik­ses­sä

Kurssi on tarkoitettu näkövammaisille isovanhemmille ja heidän lapsenlapsilleen tai isovanhemmille ja heidän näkövammaisille lastenlapsilleen. Kurssi toteutetaan Iiris-keskuksessa, Helsingin Itäkeskuksessa 2.–4.7.2024.

Kuntoutus-Iiris toteuttaa Meidän kesä -kurssin, joka tarjoaa mukavaa kesäohjelmaa ja vertaisuutta sekä keinoja turvalliseen ja näkövamman tuomat erityispiirteet huomioivaan yhdessäoloon ja leikkiin. Kurssi toteutetaan Iiris-keskuksessa, Helsingin Itäkeskuksessa 2.–4.7.2024.

Kurssilla saat perusymmärrystä tai kertausta näkö­vammaistaitoihin ja näön kuntoutukseen ammatti­taitoisten kuntoutustyöntekijöidemme opastuksella. 

Ohjelma sisältää aikuisten ja lasten omia ryhmiä, mutta myös yhteistä ulkoilua, toimintaa ja yhdessä suunniteltavan retken Helsingissä. Kesäiseen merenrantaan on lyhyt matka, ja saatammepa kokeilla uutta pikaratikkaakin ja tutkia sen ääniopasteita. Ohjelma tarkentuu toiveiden mukaan, kun osallistujat ovat tiedossa.

Näkövammaisena isovanhempana lasten kanssa toimiminen tai yhteisten mielenkiinnon kohteiden löytäminen voi tuntua vaativalta. Näkövammaisen lapsen isovanhempana kaipaat kenties konkreettista tietoa ja keinoja lapsen turvalliseen ohjaamiseen ulkoilu- ja leikkitilanteissa. Kurssilla isovanhemmuus yhdistää kaikkia aikuisia ja voit ammattilaisten ohjauksessa saada hyviä vinkkejä ja keinoja yhdessä toimimiseen.

Työntekijämme ovat paikalla ympäri vuorokauden ja teemme kaikki ulkoilut ja retket yhdessä. Kurssi ei korvaa lääkinnällistä kuntoutusta eikä ole tuettu loma.

Kurssille osallistujat vastaavat itse tapaturmavakuutuksesta ja matkoista Iiris-keskukseen. Omavastuu kurssilla on 50 € / perhe, ja se sisältää ohjelman, ruokailut ja majoituksen. Perheeseen voi kuulua 1–2 isovanhempaa ja 1–2 lastenlasta.

Lisätietoa


Emmi Tuomi, 
lasten kuntoutuksen 
palvelukoordinaattori, psykologi
emmi.tuomi@nakovammaistenliitto.fi
p. 050 471 3477

Kuntoutus-Iiris