Siirry pääsisältöön

Mikropuhe-pu­he­syn­te­ti­saat­to­ris­ta jul­kais­taan maksuton versio

Mikropuheesta julkaistaan kevään aikana uusi versio, joka soveltuu käytettäväksi ruudunlukuohjelmien kanssa Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien nykyisissä ja tulevissa versioissa.

Näkövammaisten liitto ry ja Timehouse Oy ovat sopineet Mikropuhe-puhesyntetisaattoriohjelmiston jatkokehityksestä sekä laajojen jakeluoikeuksien siirrosta Näkövammaisten liitolle.

Mikropuhe on Timehouse Oy:n kehittämä suomenkielinen puhesyntetisaattori, jota on käytetty yleisesti näkövammaisten ruudunlukuohjelmien äänenä. Mikropuheesta julkaistaan kevään aikana uusi versio, joka on käytettävissä ilman lisenssimaksuja ja joka soveltuu käytettäväksi ruudunlukuohjelmien kanssa Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien nykyisissä ja tulevissa versioissa. Projektin rahoittavat Näkövammaisten liitto ry, Näkövammaisten kirjastoyhdistys ry ja Tampereen seudun Näkövammaisten tukisäätiö rs.

”Ruudunlukuohjelman kanssa käytettävän koneäänen tulee toimia nopeasti ja virheettömästi. Moni ruudunlukuohjelmien käyttäjä suosii Mikropuhetta varsinkin tehtävissä, jotka edellyttävät jokaisen sanan ja merkin virheetöntä puhumista. Projektin rahoittajien ja Timehouse Oy:n ansiosta pystymme jatkossa jakamaan Mikropuheen ajantasaista versiota ilman lisenssimaksuja”, kertoo palvelupäällikkö Iiro Nummela Näkövammaisten liitosta.

Lisätietoja: