Siirry pääsisältöön

118-nu­me­ro­pal­ve­lu nä­kö­vam­mai­sil­le

Näkövammaisille on olemassa oma kohtuuhintainen numeropalvelu, p. 118. Näkövammaiset voivat käyttää palvelua yhdellä omassa käytössään olevalla puhelinnumerolla.

Ilmoittaudu palvelun käyttäjäksi

Palvelun käyttäjäksi voi ilmoittautua Näkövammaisten liiton järjestöpalveluihin, p. 09 3960 4656 (ti–to klo 9–15) tai omaan alueyhdistykseen. Ilmoittautuessa annetaan oma nimi sekä puhelinnumero, jolla palvelua käyttää.

Palvelu on tarkoitettu näkövammaisille, joiden näkövammasta aiheutuva haitta-aste on vähintään 50 prosenttia. Haitta-asteen pitää olla lääkärin toteama. Jos kuulut näkövammaisyhdistykseen, Näkövammaisten liitossa on jo tieto näkövammastasi. Jos et kuulu näkövammaisyhdistykseen, toimita silmälääkärintodistus haitta-asteesta Näkövammaisten liittoon:

Näkövammaisten liitto ry
järjestöpalvelut
Niina Juntunen
PL 30
00030 IIRIS.

Näkövammaisten liitto pitää rekisteriä 118-numeropalvelun käyttäjistä. Palvelun käyttäjäksi ilmoittautumalla henkilö antaa suostumuksen numerotiedon luovuttamiseen palvelua ylläpitäville operaattoreille.

Hinta

118 numeropalveluun soitettavan puhelun hinta on 0,67 €/puhelu (sis. alv.). Kiinteä hinta sisältää myös puhelun yhdistämisen ja tietojen lähettämisen matkapuhelimeesi. Oman liittymäsi operaattori laskuttaa matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksun oman hinnastonsa mukaan koko puhelun ajalta. Lisäksi edelleen yhdistetyssä puhelussa palvelunumeromaksu peritään, mikäli puhelu yhdistetään maksulliseen palvelunumeroon.

Huomaathan, että edelleen yhdistetyn puhelun hinta ei kuulu puheaikapakettiin. Jos sinulla on kuukaudessa tietty määrä aikaa soittaa, vaikkapa 1 000 minuuttia, yhdistetty puhelu ei kuluta paketista minuutteja, vaan puheluun vastattaessa veloitus on oman operaattorisi hinta.

Esite